Hobby

Koloniträdgården

Ett alldeles utmärkt ställe att vara mindful på. Med en jordgubbe i ena handen och rödbetor i andra är det svårt att låta bli.
Lugnet, tystnaden, dofterna, färgerna, livet…

image

Kärleken, bondbönorna och tillsammansskratten…

image

Hit kan vi komma och bara vara.  Här kan man sätta sig ner och göra absolut ingenting. Eller så kan man slita och dra i ogräs dagen lång. 
Hela familjen njuter av vårt smultronställe och spenderar så mycket tid vi bara kan här.

image

Alla barnen odlar efter eget intresse.
Luktärt. Rädisor. Potatis. Gräslök. Svarta vinbär. Slingerkrasse. Röda krusbär. Timjan. Hallon. Morot. Oregano. Citronmeliss. Dahlia. Solrosor. Jordgubbar. Jordärtskockor. Vitlök. Sallad. Persilja. Förgätmigej. Klematis. Vallmo. Smulgubbar. Blommor i oändlighet.

image

Viras egen solros.
Tänk att ett litet litet frö kan växa sig så stort!

image

Denna ska hem till salladsskålen.

image

image

Inte ett ljud…

Jag har tappat rösten och försöker uppfinna nya kommunikationsvägar.  Barnen är ju inte sena med att dra nytta av situationen och vänder helt enkelt ryggen till och låtsas som det regnar när jag tjatar o mammagnatar om kläder för väder och städning av sina rum.

Trots krasslighet och sömnbrist så blev dagen i slutänden en ganska bra dag. Jag och lilla ärtan låg kvar i sängen på morgonen och gosade en lång stund innan obligatoriska morgonkaffet och kladd i kalendern.

wpid-img_20140824_180850.jpg

Sen kom goa Ina förbi och vi tog oss ut i regnet för att shoppa gympakläder, höstjackor och annat smått och gott till kidsen… Men som det oftast blir så hittade vi massor, men inget av det vi planerat att köpa.
Fast vad gör väl det när sällskapet är topp och samtalsämnena aldrig sinar!?

Väl hemma igen kom vardagens alla måsten ikapp mig och jag hoppade mellan att byta blöjor, städa, amma, byta en blöja igen och bygga och måla skötbord till ärtan, vattna krukväxterna, torka bort en o annan spya, klottra i kalendern., laga middag, handla igen, nätshoppa och en blöja till på det så är cirkeln sluten.

Är så sugen på att komma igång med diverse pyssel, kreativt skapande och måla tavlor igen. Det var längesedan sist jag hade energi och ork för att skapa men nu känner jag att jag saknar grejandet och sakta men säkert börjar återfå kreativiteten och fylls av inspiration…

image

Så det är vad jag kommer att lägga min tid och energi på. Och givetvis så får ni följa mitt magiska och ibland maniska skapande