Monthly Archives: augusti 2014

Morgonstund

Charlie ligger på sin filt och funderar månn tro?
Ögonen far åt det ena hållet, de far åt det andra och armarna likaså. I bakgrunden puttrar kaffebryggaren och den ljuvliga kaffedoften börjar sprida sig i köket. Kalendrar, skissblock, dagböcker och pennor har åkt fram.
Det är de här små små ögonblicken livet är uppbyggt av. Det är de här små stunderna som laddar upp mina batterier.  Jag spar dem i minnet, nära hjärtat, att ta fram en mindre lättsam dag.

image

Påläggsstatus

Min käre far frågade för en stund sen hur vi mår idag?

image

och svaret blev:
– ”Som prickig korv ungefär!”

För det är så det känns… Charlies prickighet täcker snart hela ansiktet. Hormonplitor säger bvc, men det vete katten. Jag är tveksam.  Dem brukar inte blossa upp så här sent för att sen bara öka i mängd, storlek och intensitet. Tyvärr, lutar det i mina tankar mer åt reaktion på något födoämne jag ätit, eller något annat ämne ärtans lilla nya sköra hud kommit i kontakt med.  Resten av familjen har diverse allergier, så det vore ju inte konstigt tänker jag. Mer sannolikt än osannolikt.
Matdagbok nästa projekt!

Och mitt ansikte gömmer jag helst då dubbelsidig ögoninflammation inte rimmar med skönhetens 10-i-topp. Öroninflammationen, förrkylningen, halsfluss, blödande navel och orakade ben är ytterligare petitesser på minuskontot.

Så… lutar åt en heldag hemma för oss snyggingar! 💋
I helgen ska vi nämligen på bröllop och då vill vi helst slippa visa oss från vår allra prickigaste och smittsammaste sida. Så vi kurerar med isolering, soffmys och målerikonst

Inte ett ljud…

Jag har tappat rösten och försöker uppfinna nya kommunikationsvägar.  Barnen är ju inte sena med att dra nytta av situationen och vänder helt enkelt ryggen till och låtsas som det regnar när jag tjatar o mammagnatar om kläder för väder och städning av sina rum.

Trots krasslighet och sömnbrist så blev dagen i slutänden en ganska bra dag. Jag och lilla ärtan låg kvar i sängen på morgonen och gosade en lång stund innan obligatoriska morgonkaffet och kladd i kalendern.

wpid-img_20140824_180850.jpg

Sen kom goa Ina förbi och vi tog oss ut i regnet för att shoppa gympakläder, höstjackor och annat smått och gott till kidsen… Men som det oftast blir så hittade vi massor, men inget av det vi planerat att köpa.
Fast vad gör väl det när sällskapet är topp och samtalsämnena aldrig sinar!?

Väl hemma igen kom vardagens alla måsten ikapp mig och jag hoppade mellan att byta blöjor, städa, amma, byta en blöja igen och bygga och måla skötbord till ärtan, vattna krukväxterna, torka bort en o annan spya, klottra i kalendern., laga middag, handla igen, nätshoppa och en blöja till på det så är cirkeln sluten.

Är så sugen på att komma igång med diverse pyssel, kreativt skapande och måla tavlor igen. Det var längesedan sist jag hade energi och ork för att skapa men nu känner jag att jag saknar grejandet och sakta men säkert börjar återfå kreativiteten och fylls av inspiration…

image

Så det är vad jag kommer att lägga min tid och energi på. Och givetvis så får ni följa mitt magiska och ibland maniska skapande

Kärlek!

Här har vi dem… personerna som förgyller min vardag, motar tristessen i dörren och får hjärtat att svämma över.

Mikael
Min förstfödde älskade unge, numer tonåring som balanserar på gränsen till vuxenvärlden.
En alldeles fantastisk person som varje dag får mig att känna mig stolt och privilegierad att få vara din mamma. Var stolt över vem du är och vad du står för, det är jag!

Elin
min Elin.
Vad vore livet och kärleken utan dig? Så lik mor sin… lika envis, påhittig och vetgirig och med samma sinne för detaljer och alla de små sakerna i livet som tillsammans utgör de stora. Och med ditt fantastiska sinne för humor gör du oss alla glada dag efter dag. Vad vore jag utan dig?

Isabella,
mammas lilla solstråle. Så lätt i tanken och själen och inga orättvisor tillåts komma nära när du med fjäderlätta steg virvlar fram bland regnbågar, glitter och glamour med önskan om att flyga fram likt en enhörning med huvudet bland molnen.
– Visst är du en prinsessa på riktigt! Det såg jag från allra första stund!

Elvira
älskade lillfisen.
Så liten och klok med en otrolig ödmjukhet inför livet och empatisk som få. Varje dag visar du vilken glädje det finns att finna och njuta bara vi stannar upp och ser saker och ring med nya nyfikna ögon, ickedömande och oförutfattade. Du är den den lilla glädjen i vardagen, den extra klappen på axeln. Du är den som håller kärleken i din hand och givmild är du!

Charlie,
lilla ärtan.
Jag upphör aldrig att förvånas över livets mening och magi. Du kom in i våra liv som den solstråle du är och jag ser fram emot varje ny dag vi får tillsammans och alla minnen vi kommer att skapa. Redan tio dagar gammal är du oersättlig med din coola lugna personlighet, näst intill slapphög. Och jag förundras över hela din varelse… varje andetag är en hyllning till livet!

Snyggingen på jobbet
Som blev mitt livs stora kärlek, mina drömmars man och min allra bästa vän. Du som kan borra och som blåser bubblor, som fixar elden och som får mig att känna mig hel.
Du får mig att växa och bli en bättre människa.
Jag älskar dig djupt och innerligt och varje dag jag får dela med dig är en dag av lycka!
Allra finaste, du är mitt allt!
Du är magisk!

Nystart!

Äntligen är det dags att börja blogga igen och vad  väl passa bättre än att  få chansen att skriva här för Uniqe!

Det var länge sen jag i lite av en impulshandling raderade min senaste blogg och jag trodde nog inte heller att jag några år senare skulle bli sugen på att ta upp bloggandet igen. Då.

Nu, idag, är jag mer ivrig än tidigare att komma igång med orden, språket, bilderna, tankarna… och allt det tack vare en rätt så härlig och lika knasig och framför allt alldeles fantastisk tjej, Uniqes egen Ina.

Vem är då jag?
I ett försök att sammanfatta en ganska så rörig och något neurotiskt fanatisk pysslare så skulle jag nog säga att beskrivningen påhittig, nytänkande idéspruta och envisheten själv skulle göra mig mest rättvisa.

Jag är stolt mamma till fem ljuvliga skapelser och minstingen är idag endast 10 dagar.
Min familj är det jag brinner för allra mest och det är här hemma med snabba små fotsteg över golvet, syskonens ständiga tjat om vem som ska få först, mest, störst och utvälta juiceglas som jag tankar energi, glädje och det där lilla extraslaget långt in i hjärtats kammare.  Min familj är 100% kärlek och lycka och det kommer också att synas i min blogg.

Andra intressen är allt som passerar i kreativ väg. Färg, form, material och känsla! Göra om, gör nytt, se andra nya möjligheter och ge utdömda föremål nytt liv är en av de saker som driver mig och upptar mycket av min tid och mina tankar.  Så DIY, pyssel, konst i alla dess former, färg, kreativitet, nyskapande, idéer hit och dit, foto och återanvändning samt en hel del fix & trix.

Matlagning, bak och födans påverkan på kroppen och livet ligger mig varmt om hjärtat och jag delar mer än gärna med mig av mina recept och matupplevelser. Även självhushållning kommer dyka upp här och var i bloggen.

Mer då?
Förutom att skriva om familjen, tankar kring mänskliga möten, relationer så står övriga av Uniqes kategorier högt på min lista ( eller listor… jag är beroende av att lista allt och då menar jag verkligen ALLT ). Hälsa, personlig utveckling, mindfulness och tankar kring allt från de allra minsta vardagsbetraktelser till de stora frågorna i livet och även lite babbel där emellan.

Så nu när jag nästan lyckats förvirra mig själv med alla dessa ord är det nog dags att säga godnatt från mig.