Monthly Archives: oktober 2014

Älskade unge!

Idag har vi varit i Jakobsberg hos älsklingen min och innan vi åkte hem så blev vi bjussade på burgare medans vi letade kalaspresenter. Det är inget som står på vardagsmenyn men tusan så gott det kan vara att vara onyttig ibland. På grund av alla allergier så äter vi egentligen aldrig ute men nu under testperioden är det ju mycket lättare så idag passade vi på.

image

image

M skulle jobba så Vira följde med mig och Charlie hem. Och vad mysigt vi haft det! Och roligt! Tänk vilka samtal det faktiskt går att ha med denna ljuvliga tjej! Älskade unge!

Sen hann vi med Kinagungan och lekparken i blåsten innan det blev dags att gå hem och laga riktig husmanskost till middag (försöker balansera upp dagens måltider ;)).
image

Hur gör man egentligen med små bebisar i denna stormblåst?
Charlie avskyr när det blåser och han får liksom panik. Jag har ju honom i sjalen och brukar stänga jacka runt och tar ofta med filt att ha för att kunna skydda mot blåsten men det känns ibland inte tillräckligt.

Kvällen för Vira och Charlie avslutades med bad och sen mys i soffan medans storebror var iväg på fotbollsträning. Min kväll blev väldigt mycket fix&trix inför kalas, maskerader och helgens resor.

image

Nu e det tröttigt värre!

Godnatt från oss!

Friskvård eller inte?

Ni som följer bloggen och vet hur stor utmaning, och hur svårt, det verkligen är för mig att gå till frisören, ni vet ju också att jag hade bokat in ett frisörbesök denna vecka. Jag hade beslutat mig för att trotsa obehaget och faktiskt både klippa och färga håret hos en salong i närheten. Något som fått mig att ta tag i det just nu är att jag har friskvårdscheckar från jobbet som går ut om cirkus en vecka nu och jag vill liksom inte vara tvungen att kasta dem i sopen för att dem hinner gå ut! 1000kr är ändå tusen.

Men… jag avbokade tiden jag hade efter mailkontakt med frisören. Jag skickade iväg ett mail med frågan om dem tar friskvårdscheckar som betalning som det står på deras hemsida att dem glr. Svaret jag fick var nej. Enligt FC s egna regler så gäller checkarna hudvård och ej hårvård. Trist för nu hade jag faktiskt laddat mentalt för att gå och styla mig

image

Och jag som hade tänkt vara modig… 😉
Bild lånad från IG

Men är det inte lika mycket friskvård att ta hand om sitt hår som att ta hand om sin hud? Det tycker jag!
Att vara snygg i håret gör att man sträcker på sig lite extra och jag kan säga att det är lättare att gå ut bland folk om man själv tycker att man åtminstone är snygg i håret!

Vad tycker ni?

Boo!

image

image

image

Elvira ska på Halloween-maskerad nästa vecka på dagis. Så idag var vi iväg och handlade häx-klänningar. Det blev en klänning var åt alla tjejor. Vira fick den lila och tyckte den var helt okej som läskig häxa, men helst av allt vill hon vara lucia säger hon.

image

Vi köpte också en läskig ljuslykta med spindelväv och teatersmink. Hittade däremot ingen klänning åt mig. Men det hinner nog ordna sig. Vi kanske nöjer oss med lite Halloween-pyssel hemma bara.

Wow no coW!

Det här är så spännande! Äntligen händer det något. Inte något bra i egentligen mening men jag tror att det kan komma ut något bra av det.

Svensk Mjölk stämmer Oatly

image

Och jag följer hela händelsen med stort intresse. Inte bara för att jag är förälskad i, och beroende av, Oatlys alla havreprodukter och deras träffsäkra slogans utan också för att den här frågan har alltid varit viktig för mig.
När ska de stora sluta köpa sig makt och istället göra plats för de små och samarbeta för att ge alla (även allergiker och de som faktiskt inte vill dricka komjölk) en möjlighet att få i sig en schysst frulle eller what ever?
När kommer de stora och deras motiv granskas och hamna under lupp?

Och vem säger egentligen att mjölk är så bra? Och ger starka ben och bla bla bla. Är dessa argument ens hållbara längre i modern tid?

Direkt från Oatlys IG:

image

Och på hemsidan:

image

image

Resten och alla dokument (Svensk Mjölks stämningsansökan och alla bilagor, Oatlys svar (interimistiskt yrkande) samt bilagor) finns att läsa på hemsidan:
www.oatly.com

image

Heja Oatly! Stå på er! Och tack för att ni förgyller min och familjens måltider samt att ni alltid tar er tid att gilla och kommentera mina bilder! 🌹
The power of oats knows no limits!

Hårklipp och tårtbak

Efter en lång och intensiv helg (hårklipp på Viris och Isabella, städning, pannkaksmaraton och mycket kreativt pysslande i diy-anda) med huset fullt känns det skönt att få rå om barnen lite en och en.

image

Igår var jag ensam hemma ett par timmar med Charlie och vi började med shopping av vinterkläder och sen en kaffe med mys här hemma.
Helt underbart och väldigt efterlängtat!
För den här lille killen är så glad och lättsam att det är lätt och ofta hänt att han bara får glida med och inte alltid får den uppmärksamhet han så väl förtjänar.

image

Sen hämtade jag Elin på skolan och vi gick på ett möte och därefter cykla till Ica för lite kompletteringshandling och så blev det häxhattar till tjejerna på Halloween och en å annan läskig ljuslykta och skrämmande snyggt deko till bordet.
Pizza-slice till middag och sen drog jag och Inga igång bak av tårtbottnar till hennes 8-års partaj med familjen på måndag.

image

Och medans ugnen gjorde sitt så passade vi på att fixa hårtvätt och jag fick även klippa Elins hår. Hon har ju så fantastiskt fint, men otroligt svårskött, lockigt guldigt hår som nu fick en ny frisyr a la page.
Jag är helnöjd med resultatet och lite avis. Tänk om jag själv hade ett hår som Elins!

image

Kvällen avslutades med mellismys och festplanering i soffan. För om knappa två veckor är det dags och nu ska inbjudningskorten pysslas ihop och skickas ut.

image

Skiss på skiss

image

Helgen går i pysslandets tecken.

Bellis & Vira gör handavtryck. Charlie ska göra nya fotavtryck. Viker pappersblommor och målar med vattenfärger. Några stenar till hinns nog med också

image

Jag skissar på lite barnkläder och en ny tavla.

image